SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike v Odrancih: "V vsakem kraju je šola vedno bila, je in bo simbolen in stvaren znak prihodnosti"

Odranci, 17. 6. 2017 | sporočila za javnost, govori

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes udeležil slavnostne akademije ob obeležitvi 160-letnice šolstva in 65-letnice organiziranega otroškega varstva v Odrancih. 

V slavnostnem nagovoru se je predsednik Pahor uvodoma zahvalil za vabilo na slovesnost ter občankam in občanom čestital za visoki obletnici. "Šola je vedno bila, je in bo simbolen in stvaren znak navzočnosti prihodnosti," je dejal predsednik Pahor in poudaril pomen institucije, ki mladim ne posreduje le znanja, temveč jih vzgaja v duhu zdrave ambicioznosti, radovednosti in tolerantnosti v pogumne, samozavestne in solidarne osebnosti, ki bodo soustvarjale moderno in odprto družbo. "Najpomembnejše poslanstvo šole je pomagati mlademu človeku, da bo ob osvojenem znanju, ki je za šolanje bistvenega pomena, na prihodnost gledal z upanjem in ne s strahom," je dejal predsednik Pahor. 

Zbrane je predsednik republike v luči praznovanja državnega praznika, dneva državnosti, pozval, da ob svečanih in vznesenih trenutkih praznovanja zelo dobro ovrednotimo obe narodovi izkušnji, ki smo ju Slovenci imeli v zgodovini: narodov razkol po drugi svetovni vojni in narodno enotnost v času osamosvojitve. "Če bomo zelo dobro ovrednotili izkušnjo narodne enotnosti, se med seboj poslušali, sodelovali in med nami iskali tisto, kar nam je skupnega, imamo možnost, da bomo znova enotni, če bomo v kdaj prihodnosti proti naši volji soočeni z izzivi. Skupaj bomo te lahko premagali," je sklenil predsednik republike. 

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je udeležil slavnostne akademije ob obeležitvi 160-letnice šolstva in 65-letnice organiziranega otroškega varstva v Odrancih
Foto: Nebojša Tejić/STA