SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike na občinski proslavi Občine Log-Dragomer

Ljubljana, 30. 5. 2017 | sporočila za javnost, govori

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes udeležil slovesnosti ob občinskem prazniku Občine Log-Dragomer.

V slavnostnem nagovoru je predsednik republike čestital Miranu Stanovniku, županu Občine Log-Dragomer, občinskim svetnicam in svetnikom in občankam in občanom ob praznovanju njihovega občinskega praznika. Zahvalil se je, da lahko jubilej, občina namreč letos praznuje deseto obletnico ustanovitve, praznuje z njimi. Spomnil je, da je Občina Šempeter pri Gorici, njegov rojstni kraj, tako kot Občina Log-Dragomer stopila na samostojno in suvereno pot pozneje kot druge občine, in z namenom, da si samostojno zagotovi boljšo kakovost življenja: "Čeprav sem v začetku devetdesetih let dvomil v tedanjo odločitev za povečanje števila občin, lahko danes brez zadrege povem, da nisem imel prav: majhne občine imajo nenadomestljivo vlogo pri razvoju naše domovine." Ocenil je, da je uspešna lokalna skupnost sposobna poiskati odgovore tudi na najbolj zahtevna razvojna vprašanja: "Ne vemo, kaj nam prinaša prihodnost. A kolikor bolj bomo v iskanju odgovorov skupaj, se spodbujali, spoštovali, iskali med nami tisto, kar nas združuje in bomo sposobni spoštljivo živeti z razlikami, toliko bolj bomo kot skupnost uspešni. V povezovanju in krepitvi občutka sodelovanja med nami je vloga lokalne skupnosti nenadomestljiva," je govor sklenil predsednik republike.

Ob tej priložnosti je predsednik Pahor županu Stanovniku v luči praznovanj 25. obletnice samostojnosti in mednarodnega priznanja podaril slovensko zastavo, simbol naše enotnosti, z mislijo: "Soustvarjate skupnost, ki je pomembna za trdnost naše domovine."

Predsednik Pahor se je udeležil slovesnosti ob občinskem prazniku Občine Log-Dragomer
Foto: Daniel Novakovič/STA

Občina Log-Dragomer se ponaša s razvejano športno dejavnostjo, uspešnimi športnimi skupinami in posamezniki, ki prispevajo k prepoznavnosti občine. Šolsko športno društvo Log-Dragomer, njihova plesna skupina cheerleadinga in cheer plesa Žabice, je večkratni državni in evropski klubski prvak, Slovenijo pa so Žabice uspešno zastopale tudi na svetovnem prvenstvu in trikrat osvojile naziv svetovnega prvaka. Ekipa mlajših dečkov Nogometnega kluba Dragomer, ki letos praznuje deseto obletnico delovanja, pa bo v kratkem zastopala Slovenijo na mednarodnem turnirju v Avstriji.

Predsednik Pahor se je udeležil slovesnosti ob občinskem prazniku Občine Log-Dragomer
Foto: Daniel Novakovič/STA