SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Vodja kabineta dr. Alja Brglez na forumu Globsec predstavila dejavnosti predsednika Pahorja in njegovega Stalnega posvetovalnega odbora za podnebno politiko

Ljubljana, Bratislava, 16. 6. 2021 | sporočila za javnost

Dr. Alja Brglez, vodja kabineta predsednika Republike Slovenije, je danes preko videopovezave sodelovala v razpravi »A European Green Deal fit for CEE« (Evropski zeleni dogovor za srednjo in vzhodno Evropo), ki je potekala v okviru foruma Globsec 2021 Bratislava.

Dr. Brglez je predstavila prizadevanja in aktivnosti predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja na področju podnebne politike in podnebne prihodnosti. Posebej je izpostavila vlogo Stalnega posvetovalnega odbora za podnebno politiko pri predsedniku Republike Slovenije. Povedala je, da je Odbor doslej izdal 12 priporočil, ob vprašanju o odnosu predsednika Pahorja do Evropskega zelenega dogovora pa je dodala, da sta predsednik in Odbor pozvala Vlado Republike Slovenije, naj podnebno politiko postavi med prioritete skorajšnjega predsedovanja Svetu Evropske unije, predsednik Pahor pa je nedavno priredil strokovno razpravo o Načrtu za okrevanje in odpornost.

Ob tem je dr. Brglez opisala tudi nekatere druge dejavnosti predsednika republike, med drugimi redne posvete, pogovore z mladimi in podnebno diplomacijo ob bilateralnih in multilateralnih srečanjih, ter napovedala, da bo Urad predsednika Republike Slovenije v kratkem postal urad brez plastenk za enkratno uporabo.

»Kot pravi predsednik Pahor, je Slovenija narejena za trajnostni razvoj, zato se s slehernim dejanjem trudi med ljudmi širiti to sporočilo,« je poudarila dr. Brglez.

V razpravi so sodelovali predstavniki evropskih institucij, politike in gospodarstva iz regije.

Vodja kabineta dr. Alja Brglez na forumu Globsec predstavila dejavnosti predsednika Pahorja in njegovega Stalnega posvetovalnega odbora za podnebno politiko
Foto: UPRS