SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike na slovesnosti ob 160-letnici Osnovne šole Polje

Ljubljana, 13. 4. 2017 | sporočila za javnost, govori

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes udeležil slovesnosti ob 160-letnici Osnovne šole Polje, kjer je zbrane tudi nagovoril.

   Predsednik republike je zaposlenim, staršem in otrokom iskreno čestital za jubilej, ki ga danes praznujejo. Izrekel je zahvalo učiteljem in profesorjem, ki na svoja pleča jemljejo breme poučevanja in breme vzgoje: "Izobraževanje je temelj šolanja. A za nas, starše, je pomembno zavedanje, da otroci v učilnicah ne dobijo le odgovorov na radovedna vprašanja, temveč tudi na vrednostne in druge dileme, ki se jim porajajo skozi življenje. Da bodo lahko zrasli v zrele in samostojne osebnosti, ki se bodo v času velikih sprememb znašle in ta svet razumele. Svoje delo, to poslanstvo, opravljate odlično." Predsednik Pahor je ob tem spomnil na svoje številne obiske osnovnih in srednjih šol ter fakultet, kjer vodi pogovore z učenci, dijaki, učitelji in profesorji: "Ugotavljam, da se je slovensko šolstvo skozi svojo slavno tradicijo veliko naučilo. Zato lahko danes otrokom in staršem nudi tisto, kar od šole pričakujemo. V vaših rokah so naši otoci - največ, kar starši imamo," je svoj govor sklenil predsednik republike. 

   Ob tej priložnosti je predsednik Pahor gospe Barbari Smrekar, ravnateljici Osnovne šole Polje, v luči praznovanja 25. obletnice naše države poklonil posebno protokolarno darilo, slovensko zastavo, z naslednjo mislijo: "Iskrena za hvala za vaš trud, da povezujete in v naših otrokih vzgajate najbolj žlahtne vrednote, ki nas določajo kot nacijo."

   V kulturnem programu sta Mark in Jurij, učenca devetega in petega razreda, bogato zgodovino osnovne šole odkrivala s pomočjo starodavnega zaklada, časovnega stroja. Skozi igro in petje pa so učenci izkazali spoštovanje rodovom, ki so pred njimi obiskovali in bogatili osnovnošolsko skupnost v preteklih stošestdesetih (160) letih. 

   Predsednik republike na slovesnosti ob 160-letnici Osnovne šole Polje
   Foto: Daniel Novakovič / STA