Javna predstavitev kandidatke za mesto članice Stalnega arbitražnega sodišča s sedežem v Haagu

Ljubljana, 12. 10. 2017 | napovednik

Obveščamo vas, da bo v četrtek, 12. oktobra 2017, ob 12.30 v Predsedniški palači potekala javna predstavitev kandidatke dr. Miše Zgonec - Rožej za mesto članice Stalnega arbitražnega sodišča s sedežem v Haagu.

V Predsedniški palači sta se na ločenih javnih predstavitvah že predstavila kandidata, dr. Sebastjan Zbičajnik in prof. dr. Jurij Toplak.

Predsednik Pahor se je za javno predstavitev kandidatov odločil po daljšem in tehtnem premisleku. Meni, da javna predstavitev koristno prispeva k preglednosti in kvaliteti postopkov izvolitve visokih državnih funkcionarjev ter krepi zaupanje javnosti. Hkrati pa takšna predstavitev omogoča, da se javnost s kandidati spozna, še preden o njih dokončno odloči državni zbor ali jih na položaj neposredno imenuje predsednik republike. Prva javna predstavitev te vrste je potekala v primeru kandidature mag. Mojce Planinšek za drugo namestnico predsednika Računskega sodišča.

Predstavnike medijev obveščamo, da bo vhod in zbirno mesto na Gregorčičevi ulici 20 (vhod Garaže) ob 12.15, od koder vas bodo pospremili v Veliko dvorano.

LOKACIJA: Predsedniška palača, Velika dvorana