SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes sprejel novega guvernerja Banke Slovenije Boštjana Jazbeca

Ljubljana, 16. 7. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes sprejel novega guvernerja Banke Slovenije Boštjana Jazbeca
V izjavi za javnost je predsednik republike uvodoma spomnil na izjemno visoko podporo, ki jo je novi guverner Banke Slovenije Boštjan Jazbec dobil v državnem zboru. Tako visoka podpora kaže, da novi guverner, ki bo jutri nastopil funkcijo, uživa izjemno zaupanje, hkrati pa slovenska kot tudi mednarodna strokovna finančna javnost gojita do njega visoka pričakovanja.

Predsednik republike se je za predano delo zahvalil dosedanjemu guvernerju Marku Kranjcu: »Zavoljo krize so se Banke Slovenije dotaknili izzivi, ki se je drugače ne bi. Ker sem imel čast sodelovati z bivšim guvernerjem naj rečem, da je svoje odločitve sprejemal po svoji vesti in najboljši presoji ter je to funkcijo opravljal častno.« Novemu guvernerju je predsednik republike zaželel, da s svojim znanjem, izkušnjami in mladostjo Banko Slovenije uspešno vodi skozi izzive, ki jih predenj postavlja čas. Še posebej je predsednik guvernerju zaželel uspešno delo pri sanaciji bančnega sistema, ter mu ob tem ponudil svojo podporo in sodelovanje.

Guverner Boštjan Jazbec, se je predsedniku kot tudi državnemu zboru, ponovno zahvalil za zaupanje in izrazil pričakovanje, da bo gospodarstvo države v boljši kondiciji, ko bo svoj mandat končal.