SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike na slovesni podelitvi nagrad in priznanj ob svetovnem dnevu Civilne zaščite

Brdo pri Kranju, 1. 3. 2016 | sporočila za javnost, izjave

Predsednik republike Borut Pahor se je ob svetovnem dnevu Civilne zaščite, ki ga praznujemo 1. marca, v Kongresnem centru Brdo pri Kranju udeležil slovesne podelitve nagrad in priznanj Civilne zaščite.
Na slovesnosti sta poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan in generalni direktor Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Darko But podelila bronaste, srebrne in zlate znake, plakete Civilne zaščite ter kipec Civilne zaščite.

Letos je kipec Civilne zaščite za življenjsko delo na področju zaščite in reševanja prejel Slobodan Stojanovič, dolgoletni sodelavec v organih uprave za zaščito in reševanje v Mariboru, v katerih je opravljal tudi več vodilnih funkcij. Slobodan Stojanovič je dejal, da mu zlati znak pomeni zelo veliko in spomnil na nekatere dogodke v svojem 35-letnem udejstvovanju.

Predsednik Pahor je v izjavi za medije izpostavil, da je Slovenija po različnih raziskavah ena najvarnejših držav. "Varnost Slovenci dostikrat jemljemo samoumevno, ravno v teh časih pa ponovno vidimo, kako zelo dragocena je," je dejal predsednik republike in dodal, da gre prav Civilni zaščiti velika zahvala, pa tudi odgovornost, da tako ostane. Po njegovih besedah je to sistem, ki je "globoko ukoreninjen v empatiji naših ljudi, tudi zato pa je tako odziven in uspešen".

Predsednik republike Borut Pahor se je ob svetovnem dnevu Civilne zaščite, ki ga praznujemo 1. marca, v Kongresnem centru Brdo pri Kranju udeležil slovesne podelitve nagrad in priznanj Civilne zaščite
Foto: Anže Malovrh/STA