Javna predstavitev kandidatov za tri razpisana mesta članice ali člana Stalnega arbitražnega sodišča s sedežem v Haagu

Ljubljana, 11. 10. 2017 | napovednik

Obveščamo vas, da bodo v sredo, 11. oktobra in v četrtek, 12. oktobra 2017 v Predsedniški palači potekale ločene javne predstavitve kandidatov za tri razpisana mesta članice ali člana Stalnega arbitražnega sodišča s sedežem v Haagu.

V sredo, 11. oktobra 2017 se bosta predstavila dva kandidata, dr. Sebastjan Zbičajnik ob 10. uri in kandidat prof. dr. Jurij Toplak ob 10.45. Kandidatka dr. Miša Zgonec - Rožej se bo predstavila v četrtek, 12. oktobra 2017, ob 12.30.

Predstavitve bo, kot običajno, vodila generalna sekretarka urada predsednika republike Nataša Kovač.

Predsednik Pahor se je za javno predstavitev kandidatov odločil, ker meni, da koristno prispeva k preglednosti in kvaliteti postopkov izvolitve visokih državnih funkcionarjev ter krepi zaupanje javnosti. Hkrati pa takšna predstavitev omogoča, da se javnost s kandidati spozna, še preden o njih dokončno odloči državni zbor ali jih na položaj neposredno imenuje predsednik republike. Prva javna predstavitev te vrste je potekala v primeru kandidature mag. Mojce Planinšek za drugo namestnico predsednika Računskega sodišča.

Predstavnike medijev obveščamo, da bo vhod in zbirno mesto na Gregorčičevi ulici 20 (vhod Garaže) ob 9.45, od koder vas bodo pospremili v Veliko dvorano.

LOKACIJA: Predsedniška palača, Velika dvorana