SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Javna predstavitev kandidata za namestnika predsednika KPK Simona Savskega

Ljubljana, 11. 7. 2019 | sporočila za javnost

Danes je v Predsedniški palači potekala javna predstavitev kandidata za namestnika predsednika Komisije za preprečevanje korupcije Simona Savskega. Predstavitev je, kot običajno, vodila generalna sekretarka urada predsednika republike Nataša Kovač.

Po pogovoru z izbirno komisijo za izbiro namestnika predsednika Komisije za preprečevanje korupcije, po preučitvi poročila izbirne komisije in opravljenimi razgovori s kandidati se je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor odločil, da se bo javnosti kot kandidat za namestnika predsednika KPK predstavil g. Simon Savski.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor bo ukaz o imenovanju podpisal po javni predstavitvi, če bo kandidat g. Savski tudi pred javnostjo upravičil visoka pričakovanja.

Predsednik republike je 26. junija 2019 od članov izbirne komisije za izvedbo ponovnega postopka za izbiro namestnika predsednika Komisije za preprečevanje korupcije prejel poročilo o delu in seznam primernih kandidatov za funkcijo namestnika predsednika Komisije za preprečevanje korupcije. Izbirna komisija je na seznam uvrstila štiri kandidate, tri kot primerne in g. Savskega kot zelo primernega.