SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Pahor na razglasitvi naziva Ona desetletja

Ljubljana, 3. 3. 2020 | sporočila za javnost, govori

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes udeležil jubilejne 10. prireditve Delove priloge Ona in revije Onaplus, na kateri vsako leto podelijo naziv Ona leta - letos so razglasili prejemnico naziva Ona desetletja. Ona desetletja je zdravnica Jožica Maučec Zakotnik.

Predsednik republike je gostom slovesnosti najprej povedal zgodbo o Indijancu iz plemena Cherokee, ki je vnuku pripovedoval o boju med volkovoma, ki sta v notranjosti vsakega človeka: med dobrim in zlim volkom. Nauk zgodbe je, da zmaga tisti, ki ga hraniš.

Tako kot pri posamezniku, je nadaljeval predsednik Pahor, je tudi v družbi pomembno, katerega od obeh volkov hranimo. Tako sami določamo, katere vrline in vrednote prevladujejo v družbi in navdihujejo posameznike.

“Družba tudi s priznanji spodbuja dobre in plemenite vrednote ter s priznanji oblikuje atmosfero in duh časa. V tem smislu so priznanja, nagrade in nazivi aktiven oblikovalec vrednostnega okvira v družbi,” je dejal predsednik republike in dodal, da si tudi priznanja, ki jih podeljuje revija Ona, zaslužijo našo pozornost in hvaležnost.

Čestital je reviji ob njeni deseti obletnici za prispevek k pluralni slovenski medijski krajini: “Razumem, da se vse spreminja in da se spreminja tudi medijska krajina. Vendar ne toliko, da bi se spremenila sama pomembnost medijev kot stebra odprte in demokratične družbe.”

Ob zaključku nagovora je vsem nominirankam čestital za njihove dosežke, na katere tudi sam gleda z velikim občudovanjem.

Predsednik Pahor na razglasitvi naziva Ona desetletja
Foto: UPRS

Predsednik Pahor na razglasitvi naziva Ona desetletja
Foto: UPRS