SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Javna predstavitev kandidata za namestnika predsednika KPK mag. Uroša Novaka

Ljubljana, 1. 3. 2018 | sporočila za javnost

Danes je v Predsedniški palači potekala javna predstavitev kandidata za namestnika predsednika Komisije za preprečevanje korupcije mag. Uroša Novaka. Predstavitev je, kot običajno, vodila generalna sekretarka urada predsednika republike Nataša Kovač.

Po pogovoru z izbirno komisijo za izbiro namestnika predsednika Komisije za preprečevanje korupcije, po preučitvi poročila izbirne komisije in opravljenem razgovoru s kandidatom se je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor odločil, da se bo javnosti kot kandidat za namestnika predsednika KPK predstavil mag. Uroš Novak.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor bo ukaz o imenovanju podpisal po javni predstavitvi, če bo kandidat mag. Uroš Novak tudi pred javnostjo upravičil visoka pričakovanja.

Predsednik republike je 15. januarja 2018 od članov izbirne komisije za izvedbo ponovnega postopka za izbiro namestnika predsednika Komisije za preprečevanje korupcije prejel poročilo o delu in seznam treh primernih kandidatov za funkcijo namestnika predsednika Komisije za preprečevanje korupcije. Mag. Uroša Novaka je za primernega kandidata za namestnika predsednika KPK ocenila tudi izbirna komisija v takratni sestavi v postopku leta 2014.