Predsednik Pahor: "Projekt Božiček za en dan je sporočilo dobrega srca"

Ljubljana, 8. 12. 2018 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes dopoldan pridružil prostovoljkam in prostovoljcem v projektu "Božiček za en dan". Skupaj so pripravili in razvrstili več kot dvanajst tisoč (12.000) daril za socialno ogrožene otroke in starostnike iz Slovenije in Bosne in Hercegovine. Organizatorji projekta so predsednika republike k sodelovanju povabili lani na tradicionalnem sprejemu, ki ga predsednik republike priredi za predstavnike humanitarnih organizacij.

Predsednik Pahor se je pridružil prostovoljcem v projektu "Božiček za en dan"
Foto: Nebojša Tejić/STA

Projekt "Božiček za en dan" letos poteka že sedmič zapovrstjo, junija je med drugim prejel tudi nagrado za Naj prostovoljski projekt leta 2017. "Priznanje ste prejeli zaradi izvirnosti, predanosti vaši zamisli in obsežnosti sreče, ki jo delite po Sloveniji," je prostovoljkam in prostovoljcem dejal predsednik republike. "Projekt Božiček za en dan je sporočilo dobrega srca," je poudaril predsednik Pahor in dodal, da je sporočilo dobrodelnosti in solidarnosti vedno aktualno, ne glede na družbene razmere. "Vsi smo vam hvaležni za vaše delo, otroci pa še posebej, ko bodo prejeli darila," se je predsednik republike zahvalil Savini Goličnik, vodji projekta, in številnim prostovoljkam in prostovoljcem vseh starosti. Ob tem je predsednik republike ocenil, da je v Sloveniji dobrodelnost zelo prisotna, kar kažejo tudi številni dobrodelni dogodki, ki se jih udeležuje. "Projekt je eden od mnogih, ki prispevajo k solidarnosti in dobrobiti družbe," je sklenil predsednik republike.

Predsednik Pahor se je pridružil prostovoljcem v projektu "Božiček za en dan"
Foto: Nebojša Tejić/STA

Vodja projekta Savina Goličnik je pojasnila, da v okviru projekta posamezniki pripravijo darilne pakete za otroka ali starostnika na podlagi informacij, ki jih vodstvu projekta posredujejo centri za socialno delo, varne hiše, vzgojno-izobraževalne ustanove in druge institucije. Vsak darilni paket za otroke vsebuje okoli šest različnih predmetov, ki so potrebni za normalen razvoj (oblačila, izdelki za osebno nego, šolske potrebščine, igrače in slaščice). Predsednik republike je danes skupaj s prostovoljci pregledoval darilne pakete in preverjal, ali morajo nekatere morebiti dopolniti. V preteklih letih so prostovoljci tako skupaj obdarili preko štirideset tisoč (40.000) otrok in starostnikov in zavezani so k temu, da tudi letos v prazničnem času narišejo nasmehe na obraze.

Predsednik Pahor se je pridružil prostovoljcem v projektu "Božiček za en dan"
Foto: Nebojša Tejić/STA