SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Poslanica predsednika republike ob pričetku šolskega leta

Ljubljana, 3. 9. 2018 | sporočila za javnost, govori

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je ob pričetku novega šolskega leta šolarjem in šolarkam ter dijakinjam in dijakom namenil poslanico.

Besedilo poslanice predsednika republike je spodaj. Velja govorjena beseda!

Učencem in dijakom ob začetku šolskega leta kličem: »dajte šoli priložnost. Šola je vaša življenjska priložnost.«

Vem, večina gre v šolo, ker mora, ne zato, ker hoče. Ampak v bistvu šola ni čarovnica, temveč je dobra vila. Dajte ji priložnost, da vam pomaga ustvariti življenje pravljično kot je le mogoče.

Dajte šoli priložnost. Naj pouk in vse okrog nje, vključno s šolsko ljubeznijo, odkriva in spodbuja v vas vaše skrite talente in razvija najbolj plemenite lastnosti. Dajte šoli priložnost, da se skozi njo naučite kako preživeti poraz, da boste za tem dosegli še slavnejšo zmago.

Vsak od vas ima vsaj eno lastnost, en talent, ki je pomemben zanj in za vse nas. Dajte šoli priložnost, da ga pomaga odkriti. Negujte srčnost in dobroto, pa tudi pogum in vztrajanje.

Vsak od vas je edinstven. Razvijajte to edinstvenost, toda ne na račun drugega. Z drugimi si bodite dobri in pazite eden na drugega.

Dajte šoli, tej dobri vili, priložnost, da vam pomaga, da se oblikujete in zrastete v zrelo in ustvarjalno osebnost, ki bo spreminjala svet na bolje.

Poslanica predsednika republike ob pričetku novega šolskega leta
Foto: Tamino Petelinšek/STA