Predsednik Pahor je vodje poslanskih skupin obvestil, da se za položaj sodnice Ustavnega sodišča potegujeta dve kandidatki

Ljubljana, 29. 10. 2018 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes, v ponedeljek, 29. oktobra 2018, vodje poslanskih skupin Državnega zbora uradno obvestil, da se za položaj sodnice Ustavnega sodišča Republike Slovenije potegujeta dve kandidatki, prof. dr. Verica Trstenjak in prof. dr. Katja Šugman Stubbs. Predsednik republike presoja, da obe kandidatki izpolnjujeta visoke strokovne kriterije in sta primerni za opravljanje te odgovorne funkcije.


Vodjem poslanskih skupin je predlagal drugi krog pogovorov predvidoma 7. in 8. novembra 2018.


V pogovorih se bo predsednik republike prepričal ali katera od kandidatk pred glasovanjem v Državnem zboru uživa zadostno podporo poslank in poslancev.


Predsednik republike je vodje poslanskih skupin še obvestil, da se bo javni poziv za kandidature za guvernerja Banke Slovenije iztekel v petek, 2. novembra 2018 in napovedal, da jih bo v začetku naslednjega tedna seznanili s prispelimi kandidaturami. Predsednik je predlagal, da se o kandidatu za guvernerja Banke Slovenije posvetujejo v drugi polovici novembra.