Predsednik republike ob 60-letnici Srednje tehniške šole Koper: "Praznujte današnji častitljivi jubilej z občutkom ponosa na pot, ki ste jo prehodili, in zanosa za pot, ki vas čaka."‬

Koper, 29. 11. 2016 | sporočila za javnost

Predsednik republike Slovenije Borut Pahor se je danes v Kopru udeležil slovesnosti v počastitev 60-letnice Srednje tehniške šole Koper. V nagovoru je predsednik republike čestital Srednji tehniški šoli Koper in vsem njenim generacijam za prehojeno pot do današnjih svečanih trenutkov. Učiteljskemu zboru se je predsednik republike zahvalil, da z veliko mero predanosti, vestne tenkočutnosti in osebne vneme vzgajajo mlade ljudi v samozavestne, ustvarjalne in samostojne osebe, ki pogumno in zvedavo zrejo v  prihodnost. V nagovoru je predsednik Pahor prav posebej nagovoril dijake in jim dejal, naj bodo v življenju pripravljeni na spremembe, ki naj se jih ne bojijo, pogumno naj gredo z njimi in ne proti njim. Nagovor je predsednik republike zaključil z mislijo, ki jo je namenil vsem, ki soustvarjajo to šolo, "praznujte današnji častitljivi jubilej z občutkom ponosa na pot, ki ste jo prehodili, in zanosa za pot, ki vas čaka."

Predsednik republike ob 60-letnici Srednje tehniške šole Koper: "Praznujte današnji častitljivi jubilej z občutkom ponosa na pot, ki ste jo prehodili, in zanosa za pot, ki vas čaka."
Foto: STA/Stanko Gruden

Goste prireditve je najprej pozdravil ravnatelj šole Iztok Drožina in se predsedniku republike zahvalil za čast, ki jo je šoli izkazal z obiskom. V nagovoru je preletel šestdeset let šolskega ustvarjanja, se zahvalil vsem, ki so prispevali k odličnosti šole in poudaril, da so šola, ki ima vizijo, strategijo, voljo in energijo. 

Srednja tehniška šola Koper je danes s svojimi več kot sedemsto dijaki v devetih izobraževalnih programih največja obalna šola in ena največjih tehniških šol v Sloveniji, ki ima v obalno - kraški regiji poseben družbeni in gospodarski pomen, so še povedali organizatorji današnje jubilejne prireditve.

Predsednik republike ob 60-letnici Srednje tehniške šole Koper: "Praznujte današnji častitljivi jubilej z občutkom ponosa na pot, ki ste jo prehodili, in zanosa za pot, ki vas čaka."
Foto: STA/Stanko Gruden