SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 

Predsednik Pahor pred mednarodnim dnevom miru z učenkami in učenci OŠ Lava Celje o vrednotah, ki krasijo skupnost

Celje, 17. 9. 2020 | napovednik

Na povabilo učencev in zaposlenih bo predsednik Republike Slovenije Borut Pahor v četrtek, 17. septembra 2020, ob 11. uri obiskal Osnovno šolo Lava v Celju. Učenci in zaposleni so predsednika republike povabili na pogovor v sklopu obeleževanja mednarodnega dneva miru, ki ga na pobudo Združenih narodov obeležujemo 21. septembra.

Na njihov predlog se bo predsednik Pahor z učenkami in učenci od 6. do 9. razreda pogovarjal o vrednotah, ki nas krepijo kot skupnost, in odgovornostih, ki jih imamo kot posamezniki do družbe.

Predsednik republike se je vabilu učencev in zaposlenih OŠ Lava Celje odzval že drugič. 22. septembra 2018 se je udeležil osrednjega dogodka mednarodnega projekta »Pozdrav ptic miru«, ki ga tradicionalno pripravljajo učenke in učenci OŠ Lava Celje. Namen projekta je ozaveščanje učencev, dijakov in odraslih o pomenu miru in vzdrževanju dobrih medsebojnih odnosov doma in po svetu. Predsednik Pahor je tedaj pobudnici projekta, ravnateljici mag. Marijani Kolenko, podaril slovensko zastavo in dejal: »Skupaj z učenci se trudite širiti plemenito idejo miru, strpnosti in sožitja. Pričeli ste z majhnimi koraki in vztrajali. Želim se vam zahvaliti, saj s svojimi ravnanji prispevate k temu, da so med nami mostovi in ne zidovi.«


LOKACIJA: OŠ Lava, Pucova ulica 7, Celje