SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor pozdravil ratifikacijo pristopne pogodbe Republike Hrvaške

Ljubljana, 2. 4. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor je ob današnji ratifikaciji pristopne pogodbe Republike Hrvaške v Državnem zboru Republike Slovenije sprejel predsednika Vlade Republike Hrvaške Zorana Milanovića in ministrico za zunanje zadeve Republike Hrvaške dr. Vesno Pusić.

Predsednik republike Borut Pahor ob današnji ratifikaciji pristopne pogodbe Republike Hrvaške v Državnem zboru Republike Slovenije
Foto: Stanko Gruden/STA

Predsednik republike je bil ob tej priliki tudi gostitelj slavnostnega kosila v Vili Podrožnik, ki sta se ga udeležila tudi predsednica Vlade Republike Slovenije mag. Alenka Bratušek in minister za zunanje zadeve Republike Slovenije Karl Erjavec.

Predsednik republike Borut Pahor je čestital premieru Milanoviću in hrvaški zunanji ministrici dr. Pusićevi ter izrazil globoko prepričanje, da je nadaljnji proces vključevanja Hrvaške v Evropsko unijo obojestranska korist in dobro izhodišče za odlično sodelovanje dveh sosednjih držav tudi v prihodnje.

Hrvaški premier Milanović se je ob tem zahvalil tudi predsedniku republike Borutu Pahorju in pozdravil njegov skorajšnji obisk v Republiki Hrvaški.