Predsednik Pahor v Državni zbor posredoval predlog za tri prosta mesta članice ali člana Stalnega arbitražnega sodišča s sedežem v Haagu

Ljubljana, 10. 5. 2019 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes, 10. maja 2019, predsedniku Državnega zbora Republike Slovenije Dejanu Židanu posredoval predlog, v katerem za tri prosta mesta članice ali člana Stalnega arbitražnega sodišča s sedežem v Haagu predlaga Ano Stanič, LLM., prof. Jureta Vidmarja, dr. phil., PhD in prof. dr. Verico Trstenjak.

Vsi trije kandidati so priznani mednarodnopravni strokovnjaki, izpolnjujejo pogoje za članstvo v Stalnem arbitražnem sodišču in so po oceni predsednika Pahorja primerni kandidati za opravljanje funkcije člana Stalnega arbitražnega sodišča s sedežem v Haagu.

Na podlagi mnenj vodij poslanskih skupin in predstavnikov narodnih skupnosti državnega zbora je predsednik Pahor ugotovil soglasje poslanskih skupin, da državnemu zboru v imenovanje predlaga vse tri kandidate za navedena mesta, ki so se prijavili na razpis Ministrstva za pravosodje.


Kandidati za prosta mesta članice ali člana Stalnega arbitražnega sodišča s sedežem v Haagu se bodo še pred glasovanjem v Državnem zboru predstavili javnosti.