SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 

Predsednik Pahor se bo udeležil 39. srečanja slovenske katoliške mladine "Stična mladih 2020"

Stična, 19. 9. 2020 | napovednik

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se bo v soboto, 19. septembra 2020, ob 13. uri udeležil 39. srečanja slovenske katoliške mladine "Stična mladih 2020". Predsednik republike bo mlade tudi nagovoril.

Tradicionalno vsakoletno srečanje katoliške mladine Stična mladih bo tokrat zaradi zdravstvenih razmer prvikrat potekalo na 29 različnih krajih po vsej Sloveniji. Predsednik Pahor bo mlade obiskal v cistercijanskem samostanu Stična, kjer se srečujejo od leta 1981, kar festival uvršča med množična srečanja mladih z najdaljšo tradicijo pri nas.

To bo že četrti obisk predsednika republike na tem enodnevnem festivalu, ki mladim med 13. in 30. letom starosti ponuja izkušnjo skupnosti, sodelovanja, medsebojne pomoči ter prenosa znanja in izkušenj, prostovoljce Stične mladih pa je konec decembra 2017 sprejel tudi v Predsedniški palači.

Predsednik republike ob udeležbah na dogodkih pozdravlja zavzetost in predanost organizatorjev različnih kulturnih in drugih družabnih dogodkov po Sloveniji. Ob upoštevanju epidemioloških razmer ter ukrepov in priporočil za preprečevanje širitve covid-19 se trudijo pripraviti in izvesti dogodke ter tako ohranjati in spodbujati razvoj kulture, umetniškega izražanja in skupnosti. Predsednik Pahor ocenjuje, da smo v času epidemije in po njej takšne dogodke pogrešali, zato je njegov obisk tudi izraz hvaležnosti in spoštovanja do njihovega dela in iskrenih prizadevanj.


LOKACIJA: cistercijanski samostan Stična, Stična 17, Ivančna Gorica


Predstavnike medijev obveščamo, da je udeležbo na lokaciji v Stični potrebno predhodno najaviti organizatorjem na e-naslov pr@sticna.net.