SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike na Ptuju: "Živimo v čudoviti deželi - zavoljo njenih ljudi"

Ljubljana, 16. 9. 2016 | sporočila za javnost, govori

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je na Ptuju udeležil osrednje slovesnosti ob 130. obletnici Turističnega društva Ptuj, kjer je zbrane tudi nagovoril.

Predsednik republike je v slavnostnem nagovoru spomnil na srečanje, ki ga je imel pred dnevi na Strateškem forumu Bled (BSF). "Ob robu tega srečanja sem se sestal z generalnim sekretarjem Svetovne turistične organizacije (UNWTO) Talebom Rifaiom, ki mi je dejal, da ob vsakem obisku naše domovine opazi spremembe. Spremembe v urejenosti Slovenije, na lepše, na boljše. To me navdihuje," je povedal predsednik republike in dodal, da ni sodobne turistične ponudbe brez sodelovanja lokalnih skupnosti. "Zato imate županje in župani neprecenljivo vlogo v razvoju Slovenije kot turistične destinacije," je poudaril predsednik republike. Izpostavil je, da razvoj turizma v Sloveniji odlikuje tudi pripravljenost ljudi, da s prostovoljnim delom svoj kraj olepšajo ne le zaradi turizma, temveč in predvsem zase, ker ga imajo radi: "Živimo v čudoviti deželi, ki postaja lepša zavoljo njenih ljudi, ki se srčno trudijo, da bi bili naši kraji še lepši in bolj urejeni." Predsednik republike je gospodu Petru Pribožiču, predsedniku Turističnega društva Ptuj, in vsem članicam in članom društva čestital ob visokem jubileju ter jim zaželel uspešno delo še naprej. 

Ob tej priložnosti je predsednik Pahor gospodu Pribožiču poklonil slovensko zastavo, posebno protokolarno darilo predsednika republike ob praznovanju 25. obletnice samostojnosti naše države v znak hvaležnosti za vso ustvarjalnost, srčnost in prizadevanja članic in članov društva, da živimo bolje in lepše: "Gradimo tisto, kar nam je skupno in kar nas povezuje, da nas bo tisto, kar nam uspe, navdihovalo naprej."

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je na Ptuju udeležil osrednje slovesnosti ob 130. obletnici Turističnega društva Ptuj, kjer je zbrane tudi nagovoril.