SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Pahor na odprtju 55. mednarodnega sejma Dom

Ljubljana, 8. 3. 2016 | sporočila za javnost, izjave

Predsednik republike Borut Pahor se je danes na Gospodarskem razstavišču udeležil slavnostnega odprtja 55. mednarodnega sejma Dom, kjer je podelil priznanji Znak kakovosti v graditeljstvu. Po uradni otvoritvi si je predsednik Pahor ogledal sejem in se srečal z različnimi razstavljavci iz Slovenije in tujine. Razstavljavci, ki jih je letos 517 iz 32 držav, se na 20 tisoč kvadratnih metrih površine predstavljajo z zadnjimi trendi v graditeljstvu v smeri zelenega, trajnostnega in nič-energijskega razvoja ter z najnovejšimi tehnološkimi dosežki.

Ob robu sejma, ki ga vsako leto obišče okoli 55 tisoč obiskovalcev, je v izjavi za medije predsednik republike povedal, da je s svojim današnjim obiskom počastil 55. obletnico sejma Dom, ki terja dolžno spoštovanje do sejemske tradicije. Pohvalil je prizadevanja organizatorjev, ki skrbijo, da se ohranja stik med ponudniki in potrošniki. Zanimanje razstavljavcev in obiskovalcev tega specializiranega sejma potrjuje, da sejmišče kot prostor srečevanja tistih, ki ponujajo in onih, ki iščejo nove izdelke in rešitve, ni preživela oblika, kljub številnim sodobnejšim marketinškim prijemom. Izrazil je tudi navdušenje nad izjemnimi rezultati številnih razstavljavcev, ki jim uspeva dosegati visoko mednarodno konkurenčnost v okolju, za katero pogosto slišimo, da ni spodbudno.

Čestital je obema prejemnikoma nagrade - podjetju Satler in podjetju Arcont IP - ki sta dokaz, da je v Sloveniji možno uspeti tudi znotraj danih normativnih okvirov. Tudi v Sloveniji je z inovativnimi in kakovostnimi izdelki in storitvami mogoče osvojiti zahtevne trge in doseči odlične rezultate.


Predsednik Pahor na odprtju 55. mednarodnega sejma Dom
Foto: STA/Daniel Novakovič