SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 

Ob mednarodnem dnevu starejših bo predsednik Pahor na pogovor sprejel vodstvo Festivala za tretje življenjsko obdobje

Ljubljana, 1. 10. 2020 | napovednik

Ob mednarodnem dnevu starejših bo predsednik Republike Slovenije Borut Pahor v četrtek, 1. oktobra 2020 ob 12. uri na pogovor sprejel vodstvo Festivala za tretje življenjsko obdobje.

Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO) v letu 2020 obeležuje jubilejno 20. obletnico svojega obstoja. Glede na epidemiološko situacijo v državi so se organizatorji odločili, da dogodek zamaknejo v jesen 2021. Predsednik Pahor je častni pokrovitelj jubilejnega F3ŽO.

Generalna skupščina Organizacije združenih narodov je1. oktober leta 1990 razglasila za mednarodni dan starejših z namenom, da bi se vsako leto na ta dan s posebno pozornostjo razpravljalo o različnih vprašanjih, povezanih s starejšimi ljudmi.

Po pogovoru bomo medijem posredovali pisno sporočilo za javnost.


LOKACIJA: soba 70, Predsedniška palača, Ljubljana


Medije, ki bodo spremljali dogodek, obveščamo, da je vhod in zbirno mesto na Gregorčičevi ulici 20 (vstop pri garažah) ob 11.45, od koder vas bomo pospremili v Predsedniško palačo. Hkrati prosimo, da upoštevate ukrepe za preprečevanje širitve okužbe (nošenje mask, razkuževanje rok in vzdrževanje varne razdalje)!