SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor bo zaposlenim na področju komunalnega gospodarstva vročil repliko Jabolka navdiha

Ljubljana, 15. 7. 2020 | napovednik

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor bo v sredo, 15. julija 2020, ob 10. uri v Vili Podrožnik zaposlenim na področju dejavnosti komunalnega gospodarstva vročil repliko Jabolka navdiha

Zaposleni na področju dejavnosti komunalnega gospodarstva so bili v času nedavne epidemije koronavirusne bolezni nepogrešljivi in dela niso odložili niti takrat, ko je večina države obstala. S tem so bili tudi pomemben in zanesljiv člen pri preprečevanju širjenja okužb. »Čistilke in smetarji ste nenadomestljivi. Zaposleni v javnih in zasebnih službah zagotavljate, da vse deluje, kakor da ne bi bilo posebnih razmer - zaradi vas imamo vodo, elektriko, internet, ulice so urejene, ceste varne,« je zapisano v utemeljitvi Jabolka navdiha, ki ga je marca letos virtualno podelil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor vsem, ki so skrbeli, da je v času epidemije življenje vendarle teklo naprej.

V znak hvaležnosti za njihov nenadomestljiv prispevek v času premagovanja epidemije bo predsednik republike zaposlenim v dejavnostih ravnanja z odpadki, oskrbe s pitno vodo, odvajanja in čiščenja odpadne vode, urejanja in čiščenja javnih površin ter pogrebne in pokopališke dejavnosti vročil repliko tega priznanja. Posebne slovesnosti se bodo udeležili prav zaposleni v dejavnostih komunalnega gospodarstva, ki so se v času trajanja epidemije na svojih področjih posebej izkazali. V njihovem imenu bo repliko priznanja prevzel Miran Lovrič, predsednik Zbornice komunalnega gospodarstva pri Gospodarski zbornici Slovenije.

Predsednik republike je 29. marca v Predsedniški palači priznanje Jabolko navdiha virtualno podelil vsem “junakom človečnosti in upanja”, ki so v času spopadanja z epidemijo novega virusa požrtvovalno in nesebično skrbeli, da je življenje teklo karseda normalno. Predsednik Pahor je replike tega priznanja ob obiskih pri njih že vročil prostovoljcem in prostovoljkam Mladinskega centra Velenje, pobudnikom vseslovenske akcije "Maske za vse" v Trbovljah, Nacionalnemu inštitutu za javno zdravje, na posebnih slovesnostih pa klicnemu centru za informacije o koronavirusu ter medicinskim sestram, tehnikom zdravstvene nege, bolničarjem-negovalcem in babicam. S tem izrazom pozornosti in hvaležnosti bo nadaljeval tudi v prihodnje.


LOKACIJA: Vila Podrožnik, Cesta 27. aprila 59, Ljubljana