Predsednik republike se bo udeležil praznovanja 100. rojstnega dne gospe Danice Bole, stanovalke v Domu starejših občanov Fužine

Ljubljana, 8. 4. 2020 | napovednik

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se bo v sredo, 8. aprila 2020, ob 15. uri udeležil praznovanja 100. rojstnega dne gospe Danice Bole, stanovalke v Domu starejših občanov Fužine.

Predsednik republike se bo praznovanja udeležil na povabilo vodstva Doma starejših občanov Fužine in svojcev gospe Bole, ki so se odločili, da slavljenki pripravijo posebno praznovanje, ki bo upoštevalo vsa navodila za preprečevanje širitve okužbe s koronavirusom.

Predsednik Pahor je vabilo sprejel, ker meni, da v teh časih predvsem starejši v domovih za ostarele, ločeni od svojih bližnjih, potrebujejo upanje in zavedanje, da niso sami in pozabljeni. V teh časih potrebujemo sočutje in solidarnost, saj bomo edino tako lahko skupaj, čeprav narazen, epidemijo preživeli kot skupnost, je prepričan predsednik republike. To bo peti tovrsten obisk predsednika republike v domovih za starejše, odkar je bila razglašena epidemija.


Medije, ki bodo spremljali dogodek, obveščamo, da bo dogodek mogoče spremljati izven območja DSO Fužine, od koder bo slavljenki čestital tudi predsednik republike. Hkrati prosimo, da upoštevajo navodila Vlade Republike Slovenije za preprečevanje širitve okužbe in obveščamo, da je v času dogodka po navodilih vodstva DSO Fužine obvezna uporaba zaščitne maske in rokavic!


LOKACIJA: Dom starejših občanov Fužine, Nove Fužine 40, Ljubljana