SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Pahor: Ta sprejem je izraz naše hvaležnosti za vaše delo in vaše dosežke

Ljubljana, 11. 1. 2018 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes v Predsedniški palači priredil svečani sprejem za slovenske znanstvenike in znanstvenice. V svojem nagovoru je predsednik republike dejal, da želi s sprejemom počastiti delo in uspehe slovenskih znanstvenic in znanstvenikov, izraziti hvaležnost za njihove številne dosežke, pridobiti tudi pozornost javnost za njihovo delo in navdihniti mlade, da gledajo v prihodnost.  "Ta sprejem je izraz naše hvaležnosti za vaše delo in vaše dosežke," je povedal predsednik Pahor in dodal, da želi državo opomniti na njeno soodgovornost za vzpostavljanje pogojev za delo, razvoj in dosežke znanstvenic in znanstvenikov.  

Predsednik republike Borut Pahor pripravil sprejem za slovenske znanstvenike
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Na sprejemu so štirje slovenski znanstveniki/znanstvenice na kratko spregovorili o svojih znanstvenih poteh in odločitvi za to, da življenje posvečajo znanosti: prof. dr. Andreja Gomboc, profesorica astronomije na Univerzi v Novi Gorici, prof. dr. Matevž Dular, profesor na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani, ki raziskuje med drugim tudi s podporo Evropskega raziskovalnega sveta, prof. dr. Slobodan Žumer, profesor na Fakulteti za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani in prejemnik Zoisove nagrade v letu 2017 in prof. dr. Marta Verginella, profesorica na Oddelku za zgodovino Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani in vodja pri nas edinega projekta Evropskega raziskovalnega sveta s področja humanistike.

To je prvi sprejem take vrste, z namenom, da bi postal tradicionalen. Predsednik Pahor je namreč prepričan, da je znanost za razvoj ključna in si zasluži pozornost in priznanje.

Predsednik republike Borut Pahor pripravil sprejem za slovenske znanstvenike
Foto: STA/Tamino Petelinšek