Izbirna komisija za izbiro namestnika predsednika KPK kot primerna ocenila 2 kandidata

Ljubljana, 7. 5. 2019 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes, 7. maja 2019, sprejel člane izbirne komisije za izvedbo ponovnega postopka za izbiro namestnika predsednika Komisije za preprečevanje korupcije.

Člani izbirne komisije so predsedniku republike predstavili poročilo o delu ter seznam primernih kandidatov. V skladu z zakonom je za vse tri prijavljene kandidate komisija najprej preverila, ali izpolnjujejo zakonsko določene formalne pogoje. Ugotovila je, da formalne pogoje izpolnjujejo vsi trije kandidati in jih povabila na pogovor. Na seznam primernih kandidatov je uvrstila 2 kandidata, po abecednem vrstnem redu sta to:

1. Mag. Zoran Dimović
2. Rajko Gerič

Predsednik republike lahko imenuje novega namestnika komisije zgolj izmed kandidatov, ki mu jih je posredovala izbirna komisija. To je dolžan storiti najpozneje v 30 dneh po prejemu seznama primernih kandidatov.

Današnjega sestanka so se udeležili vsi člani izbirne komisije za izvedbo ponovnega postopka za izbiro namestnika predsednika KPK:

1.DRŽAVNI ZBOR RS: Ivan Hršak,
2. VLADA RS: izr. prof. dr. Benjamin Flander,
3. SODNI SVET RS: mag. Jana Petrič,
4. URADNIŠKI SVET: mag. Helena Kamnar in
5. CNVOS: dr. Erik Brecelj.

Predsednik Pahor je sprejel člane izbirne komisije za izvedbo ponovnega postopka za izbiro namestnika predsednika Komisije za preprečevanje korupcije
Foto: Tamino Petelinšek/STA