SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor: "Vsi otroci imajo pravico do veselega otroštva"

Ankaran, 13. 5. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor je danes v okviru projekta SKUPAJ - Spodbujajmo drug drugega, na povabilo podružnične šole za izobraževanje in usposabljanje otrok s posebnimi potrebami iz Tolmina, dan preživel kot spremljevalec otrok s posebnimi potrebami v Ankaranu. V okviru planiranega dnevnega programa je predsednik pomagal pri nastanitvi otrok, se z njimi odpravil na kosilo, sodeloval pri družabnih igrah ter pomagal plavalnim učiteljicam in učiteljem pri aktivnostih v bazenu.

Predsednik je z današnjim obiskom med drugim želel opozoriti na to, da otroci s posebnimi potrebami lahko enako kvalitetno preživijo šolo v naravi, za kar je potrebna še posebna predanost in srčnost vzgojiteljic in vzgojiteljev. Predsednik jim je ob tem izrazil globoko spoštovanje in priznanje za njihovo delo in se spomnil svojih izkušenj, kot učitelj plavanja otrok s posebnimi potrebami, ko je otroški nasmešek ob koncu dneva poplačal ves trud. Predsednik je prepričan, da je tradicijo izvenšolskih aktivnosti nujno potrebno ohraniti, saj »imajo tudi otroci s posebnimi potrebami pravico do veselega otroštva«.

Ob robu dogodka je predsednik republike opozoril tudi na probleme zaposlovanja oseb s posebnimi potrebami, saj je podjetja, ki so jim nudila zaposlitve, ravno tako prizadela gospodarska in finančna kriza.

Predsednik republike se bo v okviru projekta SKUPAJ - Spodbujajmo drug drugega enkrat mesečno v različnih slovenskih krajih družil, delal in se pogovarjal z različnimi poklicnimi, generacijskimi, socialnimi in drugimi skupinami.

Predsednik republike Borut Pahor je danes v okviru projekta SKUPAJ - Spodbujajmo drug drugega, dan preživel kot spremljevalec otrok s posebnimi potrebami v Ankaranu
Foto: Stanko Gruden/STA