SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 

Predsednik republike v Parizu na delovnem srečanju s francoskim predsednikom Macronom

Pariz, Francija, 21. 9. 2020 | napovednik

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in predsednik Francoske republike Emmanuel Macron se bosta v v ponedeljek, 21. septembra 2020, ob 10. uri v Parizu sestala na delovnem srečanju.

Na povabilo Kolesarske zveze Slovenije si bo predsednik Pahor v nedeljo, 20. septembra 2020 ogledal zaključno etapo kolesarske dirke po Franciji Le Tour.

Predsednik Pahor z delovnim srečanjem pri francoskem predsedniku Macronu nadaljuje redni dialog z voditelji, s katerimi deli svoje razmisleke in prizadevanja za skupno evropsko prihodnost. Pred kratkim se je predsednik Pahor v Berlinu sestal z nemškim predsednikom Frankom-Walterjem Steinmeierjem, s katerim sta se v daljšem in prijateljskem srečanju zavzela za močno in enotno Evropsko unijo.

Predsednika Pahor in Macron bosta predvidoma spregovorila o Konferenci o prihodnosti Evrope, pogovor izkoristila za poglobljeno razpravo o našem skupnem evropskem projektu - projektu miru in vsestranskega razvoja, dotaknila pa se bosta tudi svežnja ključnih ukrepov za boj proti koronavirusu in blažitev njegovih posledic.

Predsednik Pahor je prepričan, da je potrebno okrepiti razpravo o prihodnosti Evropske unije in z njo nasloviti vprašanja skupne evropske prihodnosti in poiskati odgovore, ki nas bodo tesneje povezali v skupnost, odporno na preizkušnje, ki prihajajo.


Predviden medijski program:

Nedelja, 20. september 2020

17.50
Ogled zaključne etape kolesarske dirke Le Tour de France

(Avenue des Champs Elysées in de Avenue Marigny, Paris)

FOTOTERMIN
po 19.30
predsednik Republike Slovenije bo prisostvoval podelitvi rumene majice zmagovalcu letošnje dirke po Franciji Tour de France 2020

FOTOTERMIN


Ponedeljek, 21. september 2020

10.00
Srečanje predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja s predsednikom Francoske republike Emmanuelom Macronom v Predsedniški palači Elizej

(55, Rue du Flaubourg Saint-Honoré, Paris)

FOTOTERMIN
nato
Pogovor na štiri oči med predsednikoma

FOTOTERMIN za uradne fotografe
nato
Plenarni pogovori med delegacijama

FOTOTERMIN za uradne fotografe
11.00
Izjava predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja


Za več informacij lahko pokličete Petro Aršič, svetovalko predsednika republike, na kontaktno telefonsko številko 041 218 345.